leesvinkje

Dit boek is zeer geschikt voor vrouwen die erover denken een eigen bedrijf te beginnen, maar nog aarzelen of het wel echt een goed idee is. Maar het zit ook boordevol eyeopeners voor de gevorderde ondernemer.

Stefanie Hoogland is er heel erg goed in om je met weinig woorden nieuwe inzichten te geven waar je écht wat aan hebt. Zo heb ik het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke ondernemers de afgelopen tien dagen al zeker tien keer genoemd in mijn omgeving. Haar observaties zijn boeiend en geloofwaardig. En ik heb er wat aan! Enerzijds leg ik me er meer bij neer dat ik onderneem op een manier die blijkbaar gewoon bij vrouwen hoort. Anderzijds zie ik in dat de mannenmanier ook zijn voordelen kan hebben. Ik pas die tactieken nu soms zelfs bewust toe en daar heeft mijn bedrijf baat bij.

Elke keer als ik het boek open sla en een bladzij of vier lees, leg ik het weer weg, omdat ik iets lees waarvan ik wil uitzoeken hoe dat bij mij zit, of wat ik stante pede toe wil passen in mijn bedrijf. Het boek is dus weliswaar luchtig geschreven, maar nog lang niet uit. En toch ken je mijn bedrijf al niet meer terug. Ik voel me gelukkiger als ondernemer, heb meer rust, maak makkelijker keuzes en heb er ook nog eens wat nieuwe opdrachten bij. En dat smaakt naar meer, ik ben heel benieuwd waar ik over een maand mee bezig ben! Kortom: dit boek is de investering méér dan waard.